Motstand.nu

Fra Metapedia
Hopp til: navigasjon, søk

Motstand.nu var en svensk internettportal for regionale identitære og nasjonalistiske aktivistgrupper. Aktivistportalen ble lansert tidlig på morgenen 28. januar 2008. Nettverket ble lagt ned i 2010.

Informasjon fra hjemmesiden

Aktvistportalen motstand.nu är ett helt nytt koncept. Med detta initiativ kan aktivistgrupper runtom hela landet enkelt skaffa egna sidor på en och samma portal. Nu har de äntligen en chans att kontinuerligt visa upp sin aktivism för hela riket.

Portalen kommer att förse aktivisterna med till exempel tips om säkerhetsprogram, kom ihåg-listor för affischeringar, instruktioner för polisförhör.

Inte nog med detta, oberoende kampanjer kommer att lanseras på hemsidan för försäljning eller nedladdning. Vi kommer bland annat att lansera kampanjer mot våldtäkter av nordiska kvinnor och kampanjer för att stärka den nordiska identiten. Kampanjerna kommer att vara aktuella under en begränsad period, eftersom det är effektivt att hårdsatsa på en viss kampanj under en kort tid, för att sedan övergå till hårdsatsning på en annan kampanj.

De olika grupperna på sidan är självstyrande. Bara för att de är samlade under aktivistportalen, betyder inte det att det finns en gemensam ledning för grupperna. Detta är således ingen ny rikstäckande organisation i annorlunda skepnad. Grupperingarna kommer själva att styra portalens innehåll och utformning. Varje grupp skapar sina egna unika relationer med andra organisationer. Ingen gruppering på aktivistportalen ska därför hållas ansvarig, lastas eller krediteras för vad någon annan grupp på samma portal gjort.

Stads- och regionsbaserade grupperingar har på senare tid visat sig effektiva för att rekrytera nytt folk som varit skeptiska mot att gå med i någon rikstäckande organisation. En förklaring till det är att det upplevs som mindre dramatiskt att sluta sig till ett lokalt alternativ.

Hur som helst erbjuder vi er hjälp att starta upp er lokala aktivistgrupp. Klicka här för mer information.

Är ni redan en lokal aktivistgrupp? I så fall kan ni få en egen sida på portalen där ni kan rapportera er verksamhet. Klicka här för vidare instruktioner.

Det blir spännande att se er tävla i aktivism med andra grupper! Nu är det dags att vi ger oss ut på gatorna!

Aktivistgrupper

Eksterne lenker